sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen viikko hevosen kanssa

Perfect Boy saapui revontulien saattelemana Sipooseen 7.-8.4.2016 välisenä yönä. 


Perfect Boy, Poby, Boe... rakkaalla lapsella on monta nimeä :)


Ensimmäinen viikko hevosen kanssa on sujunut hyvin, alempana tallipäiväkirja ja kuvia viikon varrelta.


1. päivä (perjantai)

Perfect Boy saapui kotiin viimeyönä revontulien saattelemana. Ihastelimme omaa hevosta karsinassa, kun se oli vihdoin tullut kotiin. Aamulla tarhaan laskiessa Perfect Boy pääsi purkamaan jännitystään ja se revitteli aitauksessa villinä häntä pystyssä. Sinä aamuna myöhästyin koulusta, kun en olisi millään malttanut lähteä tallilta.

Koulun jälkeen kiirehdin takaisin tallille ja siellä olikin jo hevonen valmiina ratsastukseen, kun äiti oli ehtinyt tallille pikkuveljeni Pyryn ja pikkumummon kanssa. Pyryllä on tänään 10-vuotis syntymäpäivä ja ne ovat nyt Perfect Boyn kanssa viikon ajan saman ikäisiä, kunnes Perfect Boy täyttää 11 vuotta 16.4.2016


Pyry sai syntymäpäivänsä kunniaksi ratsastaa Perfect Boylla ensimmäisenä. Pikkumummo räpsi meistä kuvia kun puuhastelimme tallilla kaikenlaista. mm. juoksutimme Perfect Boyta liinassa, tutustuimme paikkoihin, kävimme pienellä maastolenkillä, avasimme ensimmäisen oman heinäpaalin, syötimme ja juotimme Perfect Boyta ja siivosimme sen karsinan, tarhan ja tallikäytävältä ainakin kuudet kakat, kun Perfect Boy jännitti ensimmäistä päivää uudessa tallissa. Puuhasteltuamme tallilla monta tuntia, hevonen rauhoittui enemmän ja enemmän. Lopulta mekin lähdimme äidin kanssa tallilta Pyryn synttäreiden viettoon, kun kaikki vieraat olivat käyneet katsomassa hevosta.



Aamuspurtti tarhaan päästyä.

Ensimmäinen aamupala. 
Perfect Boy liinassa.
Perfect Boy, äiti, minä ja Pyry.



Pyry sai ratsastaa syntymäpäivänsä kunniaksi ensimmäisenä Perfect Boylla.




Pyryn synttäreillä naapurin Sandran, Milkan ja Hetan kanssa. 

2. päivä (lauantai) 

Aamulla oli vaikea herätä, kun edellisenä iltana oli mennyt myöhäiseksi Pyryn synttäreiden vietossa. Aamutalli kuitenkin palkitsi aikaiset herääjät; laskettuamme hevosen ulos ja hoidettuamme talliaskareet, makoilimme äidin kanssa heinäkasan päällä ja katselimme kuinka Perfect Boy aloitti aamunsa heiniä syöden. 

Yritimme juoksuttaa Perfect Boyta liinassa, kuten eilen, mutta se oli aivan liian väsynyt eilisestä muutosta ja päätimme vain ratsastaa rennosti ilman jalustimia. Ratsastaminen ilman jalustimia harjoittaa tasapainoa ja meillä sujui hyvin Perfect Boyn kanssa. Äiti hyppäsi pari estettä ilman jalustimia ja kaikki oli niin rentoa. 


Hevosen maahantuoja, Krista Välimaa tuli käymään tallilla ja hän sai väsyneen Perfect Boyn liikkumaan silti upeasti! Krista totesi että hevonen on muutosta väsynyt, mutta rentoutunut. Perfect Boy on ansainnut loppupäivän vapaata! 

Perfect Boy ja minä tutustumassa tallin aasiin, Felixiin.
Väsynyt Perfect Boy.
Pyry ja minä talli- ja futispäivän jälkeen.

3. päivä (sunnuntai)

Tulimme aamutallin jälkeen takaisin tallille vasta illalla äidin kummitytön, Sonjan syntymäpäivien jälkeen. Ratsastimme isolla kentällä ja Perfect Boy liikkui mahtavasti ja paljon pirteämmin kuin eilen. Hyppäsin muutaman esteenkin ja koulukaverini Sini ja Iida käväisivät katsomassa.

Tallilla meni tänään niin myöhään, että teimme iltatalllin pikapikaa ja kiirehdimme kotiin iltapalalle ja seuraavan viikon alkuun. 




Kävimme päivällä äidin kummitytön, Sonjan syntymäpäivillä Jokelassa.
Minä ja Perfect Boy juoksutusaitauksessa.

4. päivä (maanantai) 

Teimme aamutallin yhdessä pikkuveljeni Pyryn kanssa ja myöhästyimme koulusta (taas!), vielä on vähän harjoiteltavaa tallirutiineissa... Illalla kokeilimme niin että äiti jäi tekemään tallitöitä ja minä ratsastin yksin kentällä. Hevonen oli kuitenkin niin energisellä tuulella, että siirryimme juoksutusaitaukseen, jossa ratsastimme sitä yhdessä äitini kanssa. Hevosen rauhoituttua, teimme iltatallin ja kiirehdimme kotiin.

Perfect boy ja Pyry aamuauringossa.

5. päivä (tiistai)

Tänään minulla on koripalloa ja vapaapäivä ratsastuksesta. Äiti kävi Perfect Boyn kanssa maastolenkin ja teimme yhdessä iltatallin, eli puhdistimme karsinan ja tarhan, sekä haimme vedet ja heinät valmiiksi seuraavaa aamua varten.


6. päivä (keskiviikko)

Tänään sain tallikaveriksi "Empun", eli rinnakkaisluokan Emilian. Emppu asuu lähellä tallia ja pyöräilee joka päivä tallin ohi kouluun. Minäkin pyöräilin tänään tallille ja teimme aamutallin Empun kanssa yhdessä, eli laskimme hevosen ulos ja annoimme sille aamuruuat. 

Emppu innostui hevosen hoitamisesta ja pyöräilimme heti koulun tallille yhdessä. Hoidimme hevosen ja teimme tallilla läksyt. Myöhemmin iltapäivällä äiti tuli tallille ja lähdimme yhdessä maastoon. 

Perfect Boy oli maastoretkellä jännittynyt ja vaihdoimme ratsastajaa puolivälissä matkaa. Maaston jälkeen kentällä Perfect Boy meni kuin unelma; se kulki kaula kaarella koottua ravia, eikä välittänyt vaikka tuntihevoset tulivat kentälle. 

Perfect Boy, minä ja tallikaverini Emppu ja Iida.

7. päivä (torstai)

Tänään ratsastaessa Perfect Boy oli jäykkä ja meni kuin kameli kaula pitkällä. Yhdessä äidin kanssa yritimme innostaa hevosta ja lopulta onnistuimme. Huomenna on valmennustunti. Jes! 



Tallielämää!

8. päivä (perjantai)

Olimme hoitaneet Empun kanssa tallihommat kun äiti ja Krista saapuivat tallille ja ratsastusvalmennus alkoi. Harjoittelimme mm. kevennyksen vaihdon yläkautta ja kevyessä istunnassa eri askellajeja, jotta hevosen selkä venyy ja pyöristyy. Sitten tehtiin temponvaihteluja ravissa, eli siirtymisiä kootusta ravista lisättyyn raviin ja laukannostoja käynnistä, jonka tarkoituksena on virittää hevosta alle. Lopuksi mentiin ravia pitkillä ohjilla, että hevonen rentoutuu ja palautuu treenistä. Harjoittelin itsekseni myös painoapuja, kun äiti ja Krista tekivät satulakauppaa. 

Tässä videonpätkä valmennuksen lomasta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti