tiistai 5. huhtikuuta 2016

Hevosen ostajan muistilista

Hevosen ostopäätöksen jälkeen seurasi lista asioita, joista en ollut aikaisemmin kuullutkaan (alempana näistä tarkemmin tietoa)! Olen sivusta kuunnellut äidin lukuisia puheluita hevosen myyjän, heinäntoimittajan, tallin pitäjän, ratsastuksen valmentajien ym. kanssa, sekä ollut mukana rehu- ja tarvikeostoksilla, eläinlääkärillä ja joka paikassa. 

Hevosta ostaessa seuraavat asiat tulee olla kunnossa
  1. Rekisteritodistus/hevospassi, johon on merkitty hevosen yksilöllinen UELN-numero (aiemmin rekisterinumero), sukupuoli, rotu, sekä hevosen perustiedot, kuten suku- ja tunnistetiedot, sekä hevosen omistaja. 
  2. TRACES terveystodistus, jos hevonen on tuotu ulkomailta (ilman TRACES todistusta hevosta ei voi rekisteröidä ja hevonen joko palautetaan, lopetetaan tai sijoitetaan karanteeniin, ettei mahdolliset taudit leviäisi).
  3. Ell-tarkastus, eli eläinlääkärin tekemä ostotarkastus (ostotarkastuksessa tarkastetaan hevosen silmät ja hampaat, kuunnellaan sydän ja keuhkot, tunnustellaan jalat ja tutkitaan nivelet taivutuskokein ja liikuttamalla hevosta). 
  4. Rokotukset (Perfect Boy on rokotettu 28.9.2015 Equilis Prequenza TE ja sillä on kilpahevosen täydellinen rokotushistoria alkaen 2008). 
  5. Madotukset (Perfect Boy on madotettu 28.1.2016 Equest Pramox). 
  6. Kauppakirja, jossa sovitaan hevosen kauppasumman suorittamisesta, hevosen siirtymisestä myyjältä ostajalle ja muista mahdollisista asioista. Hevoskaupassa ei suositella koeaikaa tai osamaksukauppaa, koska nämä voivat helposti aiheuttaa ristiriitatilanteita vastuukysymyksistä. Tietolähde: http://www.hippos.fi/#rekisterointi_ja_omistaminen
Odotamme Perfect Boyta kotiin!!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti