maanantai 5. lokakuuta 2015

Koiraparantajan luokse halki Suomen

Minä ja Tofu lähdössä koiraparantajan luokse.
Päädyimme koko koiralauman kanssa yllätyskeikalle Kalajoelle koirien jäsenkorjaajan pakeille, kun Tofu venäytti jalkansa ampaistessaan karkoittamaan jänistä tontilta. 

Matkalla läpi Suomen, näimme kaikenlaista, kuten erikoisia paikannimiä ja pieniä maalaiskyliä, joissa pysähdyimme levähtämään. Pysähdyimme monessa paikassa, koska Tofun piti päästä noin tunnin välein imettämään pentuja, matka kesti yhteensä 9 tuntia. Matkailu äidin kanssa ei kuitenkaan koskaan käy pitkäksi, vaikka autoiluun menisi koko päivä. Me jutellaan, kuunnellaan hyvää musiikkia ja nautittiin upeista syysmaisemista. Ainoastaan juuri alkanut hirvenmetsästysaika vähän jännitti meitä, kun ilta alkoi loppumatkaa kohti hämärtyä. 

Jäimme Kalajoelle yöksi ja heräsimme varhain seuraavana aamuna Tofun kanssa aamulenkille, jonka jälkeen Tofu pääsi pentujensa kanssa koirien jäsenkorjaaja Kalervo Ylikankaan käsittelyyn. Kalervo käsitteli Tofun jalat, sekä selän ja näytti meille tekniikoita ja otteita, joiden avulla voimme jatkossa auttaa Tofua itse jos venähdyksiä vielä sattuisi. Hoidon jälkeen Kalervo totesi, että Tofu on täysin terve ja lisäksi vielä luonteeltaan järkevä ja tasapainoinen koira, jopa suojellessaan pentujaan. 

Kalervo kehui myös pentujen terveyttä ja terhakkuutta ja sanoi olevansa äärimmäisen iloinen aina nähdessään koiria, joita hoidetaan hyvin. Kalervon mukaan näkee myös valitettavan paljon koiran omistajia, joita ei kiinnosta koiran terveys. Huomasin, että koirilla ja ihmisillä on hyvin paljon samanlaisia vaivoja esim. isoilla koirilla lihakset kipeytyvät samalla tavalla kuin ihmisillä ja lihaksia kannattaa venytellä. 

Matka jatkui leppoisin mielin kotiin päin, katso kuvista mitä kaikkea näimme matkan varrella. 

Kuvat Saga ja Sini Pennanen / Sininen Kuva


Linssilude "Räppäri" ja muu pesue valmiina reissuun.

Ensimmäinen levähdyspaikka pitkällä matkalla.

Takakontti-imetyksellä.

Maisemia matkan varrelta.

Sisarusrakkautta, Räppäri, Spurtti ja Ponkes.



Valkoisia eläimiä matkan varrelta


Joutsenet muuttavat etelään.

Lampaita laitumella Pihtiputaalla.

Vierailimme myös kalkkunakasvattajan luona matkan varrella.

Omat valkoiset kasvattimme takapenkillä.

Tällä pysähdyksellä kuulimme jonkin ison eläimen rymistelevän metsässä.

Pitihän sitä välissä vähän kruisailla.

Torppa Keski-Suomessa.

Yöllinen lampi, kohta olemme Kalajoella.

Huomenta Ponkes.

Tofu koirien jäsenkorjaajan Kalervo Ylikankaan käsittelyssä.

Hei hei Kalajoki, kotimatka alkaa.

Bongasimme matkalla monia hauskoja paikannimiä, kuten Koiravuori, Rieskala, Haihatus, Kurppa, Peräpohja, Köyhänperä, Ukonniemi, Naissaari, Oravakivi ym. ym.

Takapenkillä tapahtuu. Pennut kehittyivät ihan silmissä näiden parin päivän aikana.

Matka jatkuu, illaksi kotiin. Kuvaaja Saga Pennanen.

© Saga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti